Beüzemelés, összeállítás

A FireGrill általában 3 részből áll, részben a könnyebb szállítást segítendő illetve a különleges funkciói miatt. Mivel a FireGrill anyaga acél és igen jelentős súlya van, javasolt, hogy két felnőtt mozgassa akár a szállításkor vagy a kertben amikor új helyet keresünk a készüléknek. A használati utasítás alapján könnyen és gyorsan összeállítható a készülék a hibázás lehetősége nélkül!

Fontos, hogy stabil, vízszintes alapra helyezzük részben a súlya miatt, de fontos a sütőfelület miatt is! Legyünk biztosak abban, hogy a FireGrill biztonságos helyre kerüljön, közelében ne legyenek könnyen éghető anyagok, felszerelések!

Első használat

A már felállított – kerti díszként is funkcionáló – készülék első használata előtt tisztítsuk meg a sütőlapot. A felületén előfordulhatnak apró barna oxidációs foltok melyeket egy finom dörzspapírral vagy fém tisztító labdával könnyen el lehet távolítani. Ezt követően főzéshez használt olajjal ( étolaj, olivaolaj, kókuszolaj, mogyoróolaj stb. ) dörzsöljük be a sütőfelületet majd rakjuk meg a tűzteret tüzelőanyaggal ( fahasáb, faszén ). Első alkalommal javasolt minimum 1.5 órán keresztül felmelegíteni a sütőfelületet. A forróság hatására a felülete elszíneződhet amely természetes folyamat. Az olajozást akár 3-4 alkalommal meg kell ismételni a tüzelés során, ez nagyban segíti a felület későbbi rozsdamentességét.

Ezt követően újra be kell dörzsölni a sütőfelületet főzéshez használt olajjal és ettől a pillanattól kezdve már alkalmas a FireGrill a sütésre!

Mivel a FireGrill készülékünk több funkcióval rendelkezik, amennyiben csak hangulatos tűzrakóhelyként kívánjuk használni, abban az esetben a kör alakú sütőfelületet vegyük le és már alkalmas is egy barátságos kerti tűzrakóként működni!

Hőhatások

A sütőfelület és a tűzhöz közel lévő alkatrészek természetesen forróvá válnak a használat során melyre figyelni kell illetve fel kell hívni a használók figyelmét az esetleges veszélyekre!

A sütőfelület a használat során magas hőmérsékletre hevül fel, melyet azután aránylag hosszú ideig meg is tart, ezt is figyelembe kell venni!

Tüzelőanyagok, tűzgyújtás

A FireGrill sokoldalú eszköze, dísze kertünknek, teraszunknak, így a tüzelőanyagok tekintetében is változatosan használhatjuk, alkalmas fahasábok, faszén, faszénbrikett, kerti fahulladék, préselt fabrikett tüzelésére is. A faszenet mielőtt behelyezzük a tűztérbe érdemes egy a begyújtásához használatos eszközzel felizzítani.

A tűz begyújtását követően kb. 20-30 perc múlva a sütőfelület a megfelelő hőmérsékletre forrósodik fel.

A fahasábokat és egyéb tüzelőeszközöket a kereskedelemben megvásárolható tűzgyújtó pasztillákkal, kockákkal tudjuk meggyújtani.

Karbantartás, tisztítás

A FireGrill fantasztikus előnye – többek között – hogy nem kell a party vagy családi sütés után hosszasan karbantartani! Mivel ez a feladat általában férfi munka, fantasztikus segítség ez a férfitársadalom számára, hogy pár perc alatt végezhetünk az utómunkálatokkal. A sütőfelületet egy spaklival ( kaparó kanál, spatula ) tisztára tudjuk simítani, a felületén található ételmaradékot, zsiradékot, sültkrumpli darabokat, zöldségmaradékot egy mozdulattal a tűztérbe tudjuk tolni majd a tiszta felületet egy étolajos papír vagy rongy darabbal újra átdörzsöljük és KÉSZ !

Nincs drótkefélés, kapargatás, áztatás vagy különféle spray használata a fentiek után tökéletesen újra használható állapotba kerül FireGrill sütőnk!

Miből készülnek?

A FireGrill készülékek speciális, kezelt acélból készülnek és a külső felületüket hőálló festékkel vonjuk be. A sütőfelület 10-12 mm vastag kezelt acélból készül mely kiválóan bírja és megtartja a magas hőt, de javasolt minden használat után étolajjal kezelni a felületét.

Egyedi, kézi gyártású minden egyes darab a vevő igényei alapján készített formában és színben, magas színvonalon

Mennyire biztonságos?

A FireGrill használata az aránylag zárt tűztér miatt magasan biztonságos, amennyiben az összeállítási útmutatót helyesen használjuk abban az esetben stabil, erős készülék áll rendelkezésünkre. Természetesen a használat közbeni hőhatásokra figyelemmel kell lenni, javasolt erős bőr vagy egyéb kesztyű használata a tűzrakás folyamatában és a sütésnél is.

Mennyire szennyezi a teraszt, kertet?

A FireGrill több funkciós készülék, grillezéshez, bográcsozáshoz, tűzrakóhelynek is tökéletes és nem utolsó sorban a kert DÍSZE is. Amennyiben betartjuk a felállítással kapcsolatos javaslatokat, úgy nem veszélyeztetjük vele ingóságainkat sem.

Az aránylag zárt rendszer miatt szennyező anyag nem kerül ellenőrizetlenül ki a
sütőből, amennyiben a használat után a – kihűlést követően- az elhasznált tüzelőanyagot kiürítjük, abban az esetben szinte tökéletesen tiszta.

Maradhat-e egész évben kint?

A FireGrill készülék óriási előnye, hogy egész évben bármikor néhány percen belül üzembe helyezhető, legyen hűvös tavasz, forró nyár, ködös őszi időjárás, alkalmas egy családi vagy közösségi összejövetel lebonyolítására.

A hideg téli napokon még inkább alkalmas egy baráti sütésre, beszélgetésre, hiszen kb. 20-30 perc alatt üzembe helyezhető mint grill és tábortűz egyszerre! Azonban, ha szükséges, ajánljuk méretre készített takarót mely az esős, havas időszakban védi – két használat között – a készüléket.